Drs. Iris Dirks - Orthodontist

Slechts weinig mensen hebben tanden die van nature recht staan. Gelukkig kunnen orthodontisten dit verhelpen en door de ontwikkelingen op de markt ziet men steeds minder van een beugel. Orthodontistenpraktijk Huizen loopt voorop in deze ontwikkelingen en plaatst onder meer de beugels aan de binnenkant van het gebit of maakt gebruik van doorzichtige uitneembare beugels.

Zelfvertrouwen

Een gecorrigeerd gebit geeft het uiterlijk een positieve uitstraling waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. Bovendien verbetert het de kauwfunctie en is het gebit beter schoon te houden, zodat de kans op cariës en infecties afneemt. De meeste kinderen komen als ze in groep zeven of acht zitten. Dit is de ideale leeftijd om met de orthodontische behandeling te beginnen. Een orthodontische behandeling duurt ongeveer 18 tot 24 maanden. Iedere vier tot zes weken komt de patiënt naar de praktijk voor controle en behandeling.

Wanneer

Het hangt van meerdere factoren af wanneer een orthodontische behandeling gestart moet worden. Dit zal bij een eerste consult in de praktijk besproken worden. Bij kinderen is het belangrijk dat er nog lichamelijke groei is en streven wij er naar om voor aanvang van de middelbare school te starten. Een verwijzing van de tandarts is overigens niet meer nodig.

Consult

Heeft u het idee dat uw tanden en/of kaak niet recht staan of denkt u dat uw kind toe is aan een behandeling? Maak dan eens een afspraak voor een oriënterend gesprek. Tijdens de eerste afspraak (het eerste consult) wordt een diagnose gesteld; hierna volgt de documentatie en tenslotte een uitgebreide uitleg c.q. bespreking van het behandelplan. Orthodontische behandelingen worden enkel vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Wij adviseren u om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar uw vergoeding.

Geregistreerd Specialist in het Orthodontisch Specialisten Register (BIG) en Lid van de Vereniging van Orthodontisten.

BIG-registratie: 79054821202

Voor meer informatie over taakomschrijving, bevoegdheid en deskundigheid van de orthodontist, deze link: allesoverhetgebit.nl/tandartspraktijk/de-orthodontist.

BIG: 79054821202

1995 – 2001
Opleiding tandheelkunde, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA)
Stage in Thailand tijdens de opleiding tandheelkunde

2005 – 2009
Specialisatie Orthodontie aan de Radboud Universiteit Nijmegen

2001 – 2005
Werkzaam als tandarts o.a. bij tandartspraktijk te Leiden en bij jeugdtandzorg te Zoetermeer

2003
Vrijwilligerswerk in Nepal voor NOHS (Nepal Oral Health Society)

2004 – 2005
Medewerking aan wetenschappelijk onderzoek bij dr. C.A.M. Bongaarts aan de afdeling Orthodontie en Orale Biologie te Nijmegen

2009 – heden
Waarneming diverse orthodontiepraktijken

Voor meer informatie over taakomschrijving, bevoegdheid en deskundigheid van de orthodontist, click op: http://allesoverhetgebit.nl/tandartspraktijk/de-orthodontist