Klachtenregeling

We hebben voor u een overzicht van de meest gestelde vragen over orthodontie en de orthodontist voor u op een rij gezet. Mocht uw vraag er nog niet tussen staan, bel ons dan even. We beantwoorden al uw vragen met zorg.

Wij doen ons uiterste best om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen en aan uw wensen tegemoet te komen. Mocht u toch vinden dat wij u onjuist of niet zorgvuldig hebben geïnformeerd dan stellen wij het zeer op prijs als u dit bij de orthodontist meldt.

In een gesprek kunnen wij toelichten waarom wij iets op een bepaalde manier doen en proberen samen een oplossing te vinden.
Mochten wij onverhoopt uw klacht niet naar tevredenheid kunnen oplossen, dan kunt u overwegen uw klacht voor te leggen aan de KNMT.

Wkkgz in de praktijk: De Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) regelt 2 belangrijke zaken: kwaliteit en klachtrecht.

Link naar klachtenformulier: https://extranet.knmt.nl/patienteninfo/nmt-klachtformulier.html

Contact met KNMT
tel: 030 60 76 276
e-mail: info@knmt.nl

Tips van de orthodontist

  • Draag als je op hockey zit altijd een speciaal bitje voor beugelbekkies.
  • Goed poetsen is superbelangrijk! Om gaatjes te voorkomen maar ook om de behandeling lekker snel te laten verlopen.
  • Houd je aan de voorschriften voor eten en drinken!!
  • Kauw niet op pennen, want daardoor kunnen de slotjes afbreken.
  • Bij veel orthodontisten kun je de korte (controle) afspraken redelijk buiten schooltijd plannen. Dan hoef je niet al te veel van school te missen (en zijn je ouders ook weer blij).